Pistin Wikipediaan seuraavan sepustuksen:

Verkkoystävyys syntyy siitä kun ihmiset vuorovaikuttavat keskenään jonkin verkkoyhteisön (esimerkiksi keskustelufoorumi, chat, irc-galleria, irc) kautta. Merkittäviä tekijöitä verkkoystävyyden syntymiseen ovat hyperpersoonallisuus ja se, ettei toisen ihmisen kaikista reaalimaailman attribuuteista (esim. ikä, sukupuoli, työpaikka, ulkonäkö) ole tietoa. Kun ihmiset kohtaavat kasvotusten, he muodostavat mielessään stereotypian ulkonäön perusteella ja se saattaa estää ystävyyssuhteen syntymisen. Lisäksi eräs ystävyyssuhteen syntymistä edesauttava tekijä on yhteinen kiinnostuksen kohde tai samankaltaiset arvot ja aatteet, täten verkkoyhteisö on hyvä verkkoystävyyden syntypaikka ihmisille, koska verkkoyhteisöt muodustuvat yleensä jonkin tietyn aiheen ympärille ja näin siellä kohtaavilla ihmisillä on valmiiksi jotain yhteistä.


 

Oikeastaan aika huonosti ilmaistu, mutta vetoan siihen että kirjoitin äidinkielestä been, mulla on siis täysi oikeus ilmaista asioita huonosti. ;-) 

Ja tossa linkki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Verkkoyst%C3%A4vyys

Lisäsin sinne vielä lähteenkin;
Who makes friends over the internet? Loneliness and the "virtual" community
Daniel W. Russel, Emily K. Flom, Kelli A. Gardner, Caloyn E. Cutrona & Robert S. Hessling

Kai se Wikipedia on ihan kohtalaisen aktiivinen yhteisö kun kerran yöllä vähän yhden jälkeen se kerkesi olla siellä vartin ilman lähdettä, niin joku kerkesi jo laittaa mulle viestiä että lähde pitää olla. En sitten tiedä kelpaako lähde, koska se termi on siitä käännetty ja johdettu, en viitsinyt wikipedian sääntöihin sen kummemmin tutustua, koska se ei oikeastaan voisi paljoa vähempää kiinnostaa. Meinasin kommentoida tähän negatiivisesti sivuston ylläpitäjiä, mutta ihmisillä on omat mielihalunsa, mikäpä minä olisin muiden harrastuksia ja mieltymyksiä arvostelemaan..