Nihkeästi lähtenyt käyntiin toinen yksilötyö, onneksi sille ei ollutkaan deadlineä annettu. Eikä ole tullut kauheasti reflektoitua potku.netin toimintaakaan, sellainenhan oli jatkuvan yksilötyön määritelmä. Kun ei siitä ole oikein mitään kerrottavaa, kyllähän siellä keskusteluja käydään, mutta ei kai tänne kannata kirjoitella mistä siellä keskustellaankaan, eikä siellä ny muutenkaan mitään kauhean huomionarvoista (kokonaisuuden kannalta) tapahdu kovin usein. Julkaisenpa tään kakkosyksilötyön osissa niin saan senkin joskus tehtyä. Samoihin blogientryihin saattaa sisältyä myös sitä potkun reflektointia eli jatkuvaa yksilötyötä.


Eilen kun kattelin potkun uusimpia keskusteluja havaitsin että siellä arviolta 15:sta viestiketjusta vain muutama käsitteli kamppailulajeja, joka siis on foorumin varsinainen aihe. Muut viestiketjut käsittelivät yleisempiä aiheita, hauskoja nettivideoita, presidentinvaaleja ja monenlaista muuta offtopiccia. Foorumille on perustettu useita aihealueita jotka eivät liity mitenkään kamppailulajeihin, ja niille tuleekin suuri osa viesteistä.

B. Wellmanin ja M Gulian mukaan nettiyhteisöissä, jotka on muodostettu jaettujen kiinnostusten kohteitten perusteella, yhteisön jäsenten kesken on vähemmän merkitystä sosiaalisilla piirteillä, kuten sukupuolella ja sosioekonomisella statuksella. Jolloin tällaisessa nettiyhteisössä yhteisön jäsenten kiinnostuksen kohteet ovat homogeenisiä ja taustat heterogeenisiä. Homogeenisistä yhteisön jäsenten kiinnostuksen kohteista voi seurata korkean tason empaattinen ymmärrys ja vastavuoroinen avunanto. (The homogenous interests of virtual community participants can foster high levels of empathetic understanding and mutual support, niin kökkösuominen käännös että  alkuperäisteksti tarpeen). Tämä liittyy siis aiheeseen siten että potkun yhteisössä on sellaisia piirteitä, mitkä todennäköisesti puuttuvat monen potkulaisen reaalielämän yhteisöistä, joten potkun jäseniä todennäköisesti kiinnostaa keskustella muistakin asioista kuin kamppailulajeista juuri potkulaisten kanssa. Ja asialliseen kommunikaatioon näyttää potkussa pääsevänkin monessa asiassa paljon helpommin kuin monessa muussa foorumssa..

Vaikka kaikkia yhteisön jäseniä ei kiinnostaisikaan kaikki offtopic-viestiketjut, niin suurinta osaa kiinnostaa ainakin jokin offtopic-viestiketju. Tällöin saadaan foorumille lisää kiinnostavaa sisältöä.. Lisäksi kun offtopic-viestejä tulee paljon niin suurella todennäköisyydellä foorumille on tullut ainakin jotain uusia viestejä kun siellä vierailee, eli foorumi on kohtalaisen aktiivinen. Jos uusia viestejä tulisi vain harvoin niin silloin foorumilla tuskin viitsisi vierailla niin usein, kun mitään uutta ei olisi tarjolla. Tämä puolestaan vaikuttaa positiivisesti myös siihen miten nopeasti tulee vastauksia kamppailulajeja koskeviin viestiketjuihin. Eli offtopic-veistintä pitää foorumia aktiivisena, silloin kun itse aiheesta ei ole liiemmin keskustelua. Mikä ei muuten ole kovin harvinaista kamppailulajifoorumeilla...

Toisaalta, offtopic-viestiketjut ei kiinnosta kaikkia ja jotkut voivat kokea ne haitallisinakin, kun joutuu hakemaan asiaviestejä turhien viestien seasta. Tosin foorumin teknologia tukee aika hyvin "roskan" suodatusta. Pitää vaan olla päättäväinen eikä lukea jokaista viestiketjua, ennen ei ole kamppailulajifoorumeilla ollutkaan liiallisen viestinnän ongelmaa, joten tähän en ihan heti tottunut.


Jotain piti vielä kertoa tästä aiheesta mutta en muista, menis nukkuun.