Tänne piti vissii reflektoida luentoja, joten....
Ja pitäähän kurssin vetäjällä jotain tekemistä olla, joten enköhän pyri kirjoittamaan mahdollisimman pitkästi ja ajatuksenvirtamaisesti, kaikenlaista mahdollista kirjoitellen. Se ny jäi vähän epäselväksi että pitäisikö tähän blogiin kirjoittaa muutakin kuin kurssiin liittyvää juttua.. Jos nyt toistaiseksi pysyisi pelkässä kurssin työmäärästä vinkumisessa ja muussa vastaavassa.. ;-)

Olen kohtalaisen kiinnostunut verkkoyhteisöjen teorioista ja tehnyt havaintoja foorumipuolella yhteisön kehityksestä ja siitä mitä siihen yleensä tarvitaan.. Siitäpä pääasiallinen kiinnostus kurssille tulemiseen.

Luennolla selvisi että kurssi tulisi todennäköisesti olemaan mielenkiintoinen, mutta työläs ja se todennäköisesti painottaa turhan paljon ryhmätyöskentelyä.. : P Aattelin että parhaassa tapauksessa tällä kurssilla muodostettaisiin verkkoyhteisö ja sitä analysoitaisiin ja tutkittaisiin tai jotain sinne päin.. Mutta käy se näinkin..

Pohdiskelin kuitenkin ekan luennon loppuun asti mahdollisuutta että suorittaisi sen tentillä mutta kuulemma siihen pitää lukea mahdollisesti useampi kuin yksi kirja. Paksu sellainen. Ei vihti, eli kai tää kussi sitten pitää suorittaa aktiivisesti ryhmätyöskennellen eikä passiivisen suoritustavan mukaan.

Kurssin pääasia vaikutti olevan aidosti kulttuurilähtöinen, teknologia pidetään minimissä, mikä on varsin hyvä homma, todellisuudessakin se on vain työkalu, joka ei yksistään riitä mihinkään.

Ekalla luennolla lähinnä sovittiin erinäisiä asioita kurssin toteutuksesta ja annettiin se tehtävä, sitä vois tarkastella ehkä huomenna kun on kuitenkin ihan rikki (hammaslääkärit kiduttavat) eikä voi muutakaan tehdä.